January 28, 2013

Kuidas vaadata IPTV kodust eemal

Antud lühiõpetus/idee pole autori poolt läbiproovitud - seega täpsemalt ei oska kirjutada, kuid kel huvi ja proovinud, võiks kommentaari täpsemalt teada anda.

Alustuseks on vaja hankida lisaks 2 ruuterit mis toetavad OPEN VPN-i.
Näiteks MikroTik RouterBOARD 750 (hinnaks ~40€ ja saadaval http://www.sonictest.ee/epood/index.php?96,routerboard-750 ). Samuti peaks sobima enamus dd-wrt kõlblikud ruuterid (enne ostmist kasuta natukene onu google abi).

Kuidas OpenVPN-i bridge modesse seadistada, leiad google abiga.


Kuidas toimida
1 Ruuter ühenda kodus elioni ruuteri külge (NB! Mikrotiki ruuteri külge internetti tarbivaid seadmeid mitte ühendada - arvuti jne - muidu asi ei toimi)


Teise ruuteriga mine kasvõi teise maailma otsa ning ühenda sealse ruuteri külge. Ning selle ruuteri külge ühenda omakorda Elioni Digibox.

Kui kõik korralikult seadistatud, siis peaksid saama elioni IPTV kogus hiilguses nautida.


NB! Vajalik vähemalt 5Mbps internetiühendus vastuvõtu kohas (soovitatavalt 10mbps).
Samuti vajalik ilmselt elioni 50/10 või 100/20 ehk siis hyperkiire ühendus kodus.

Lahendus oleks ideaalne näiteks juhul, kui hetkel tellitud Elioni nett ja IPTV mitmesse kohta. Samas selle ideega annaks teises kohas IPTV arvelt iga kuu natukene raha säästa.

5 comments:

  1. Tere! Küsin siinkohal sellise teoreetilise lahenduse kohta: Elan Tartus, oman Elioni Thompson TG585 ruuterit + Motorola VIP1003 digiboxi. Ühendaksin Mikrotiki Tartus ruuteri külge, confiksin ära ja siis viiksin teise ruuteri Järvamaa metsatalusse, ühendaksin ta (kui võimalik, näiteks EMTi 3G netiruuteri külge; telefonikaablit sinna tallu pole keegi vedanud, kasutada tuleb õhu kaudu levivaid lahendusi) ja sinna omakorda siis Elioni digiboxi. On selline lähenemine võimalik?

    ReplyDelete
  2. Sisuliselt võimalik. Kuid Netikiirus peab olema 5+mbps stabiilselt + arvestades, et EMTi kuu andmemaht on 15 giga, siis see jookseb väga kiirelt täis.

    ReplyDelete
  3. On seda keegi üldse proovinud ja tööle saanud? Millised on tulemused? Kas see võimaldab samal ajal paralleelsessiooni mõlema digiboksiga? St siis peaks ju saama ka kodus panna ühe Thosoni taha lihtsalt 2 digiboksi aga jama on selles, et tavalise ühenduse jaoks sellest ei piisa (lairiba jääb puudu). Kas lairiba on ainus põhjus või on see äkki siiski tsentraalselt ka piiratud?

    ReplyDelete
  4. Olen testinud. TÖÖTAB. Esmane seadistamine oli muidugi paras kiberniit. Aega läks 3 päeva ennem kui tööle sain. momendil elioni 100/100 ja 4 digiboxi mööda maailma laiali. Keegi probleemideüle pole kurtnud.

    ReplyDelete
  5. Samuti võin kinnitada, et asi täiesti toimib.
    2x RB951-2n, pptp+eoip
    Ja seadistamine oli keberniit :D

    ReplyDelete